Eva van Pelt

In 2018 kocht Eva een oude Volkswagen bus die ze om bouwde tot concertzaal voor één persoon. Hiermee rijdt ze in 2019 het land door, op zoek naar contact in muzikale ontmoetingen. Je komt HIER tegen op festivals, maar ook op grote hoogte in leegstaande bouwkranen, in kerktorens, in hotelkamers of in the middle of nowhere.

Eva van Pelt (1992) is muzikaal maker van Brabantse bodem. Haar werk onderscheidt zich door de zoektocht naar een ander contact met haar publiek. Om dit contact in de schoonste vorm op te zoeken speelt zij, onder de titel HIER, een jaar lang concerten voor één persoon. Wat gebeurt er wanneer performer en publiek één nummer lang als individuen tegenover elkaar zitten? Als je een klein en intiem moment van muziek deelt met iemand die je niet kent. Is deze directe, persoonlijke aandacht een liefdevol cadeau, of is het confronterend, spannend?

In april 2019 brengt Eva de HIER EP, waarvan het verfrissende STAPJE de eerste track en video is. Deze EP nam zij in minimale bezetting op, passend bij de intieme, eerlijke sfeer van het concert voor één. De muzikanten speelden alles samen en in één ruimte in, en dat klinkt alsof je erbij bent.

In 2016 bracht Eva met haar debuutalbum ZWART al een nieuw geluid in het Nederlandstalige muzieklandschap: donker, fris en eigenwijs. Verwantschap met het werk van Wende en bijvoorbeeld Roosbeef wordt vaak genoemd. Eva van Pelt maakte tot dusver verschillende performances, concerten en muziekvoorstellingen voor o.a. Theaterfestival Boulevard en werkte samen met productiehuis De Nieuwe Oost.